неделя, 2 октомври 2011 г.

Къмпинг Иракли и плаж „Вая” - Обзор
1 коментар:

 1. Магично място, за мен е специално.
  - Историята на две снимки или как открих Иракли -

  Лятото на 77, в което завършихме строителния институт, с двама приятели заминахме да отдъхнем от проекти и чертежи на морето. Знаете ли къде е Иракли, ни попита майката на единия, която ни намери карти към Ленински районен съвет. Бунгало с три легла. Какво повече ни трябваше?
  Иракли, за пръв път го чувахме това място, там имаше една гора, един пионерски лагер
  и 5-6 бунгала. И морето.
  Десет дни бяхме на много еднообразен режим. До обяд плуване и плаж, след обяд мента и плаж, вечер бира и пресен сафрид от морето, където излизахме само за емоцията, имаше кой да я лови рибата. И това в пълна изолация от света. Само за храна се засичахме в пионерския лагер с мальоците и ръководителите им. Бяхме дори поканени на лагерния им огън. Единият от нас /не аз / бе хубавец и отнесе доста искрящи погледи от някои пораснали вече пионерки. От тези дни имам една снимка, тримата на плажа, млади и безгрижни.
  Но явно това отшелничество не ни беше достатъчно, защото след месец заминахме отново на море в Созопол, но с момичетата, за които през есента се оженихме. А това е друга история.
  Сега тези двама приятели ги няма, единият остана на 42, другият преди около година си отиде. Аз, който се определям като неподреден в амбициите си, подвластен на емоцията и същевременно склонен към рискове в прекарването на свободното си време съм тук, а тях вече ги няма. Понякога ми липсват.
  След морето минах през Казанлък, имам много роднини там. Вървях си по пътя и изведнъж без да разбера как и защо влязох в едно фотоателие. Сигурно съм искал да се запечата на лицето ми това спряло откъм действие време, едновременно сладко и в дълбочина леко тревожно с идващата неизвестност на бъдещето.
  И защото такива мигове като Иракли са толкова редки, затова си ги спомняме с голямо удоволствие и мъничко тъга.

  В памет на Митко Влаев и Графа

  03.01.2007.

  ОтговорИзтриване